Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ότι χάσουν οι τράπεζες θα πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλλει


Γνωρίζω πως οι Έλληνες έχουν καταντήσει, στην πλειοψηφία τους, απαθείς, ατομικιστές και φοβητσιάρηδες (ο καλύτερος χαρακτηρισμός είναι κιοτήδες, όπως τους έλεγαν το 1821, αυτοί που δε δίστασαν να παλέψουν για την ελευθερία τους). Το κακό όμως είναι ότι το γνωρίζουν και οι πολιτικοί μας, γι’ αυτό και δε διστάζουν να κάνουν δηλώσεις υποταγής στους τραπεζίτες και στο σύστημα που τους συντηρεί στην εξουσία. Πιστεύουν ότι θα έχουν το ακαταδίωκτο από ένα λαό, ο οποίος, ακόμα και τη τσέπη του να μη σκέφτεται, είναι, είτε αρκετά προσηλωμένος στα κόμματα (αυτοί είναι σίγουρα διανοητικά καθυστερημένοι, δεν εξηγείται αλλιώς), είτε δειλός και άτολμος, ώστε να μην αντιδράσει.
Διαβάστε την κυνική δήλωση που έκανε χθες στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης: «Οτιδήποτε θα χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ομολόγων, θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλλει προκειμένου να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών».
Δηλαδή, δεν φτάνει που τόσα χρόνια είχαν υπερκέρδη από τον ανήθικο τρόπο που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα (βλέπε επιτόκια), κλέβοντας ουσιαστικά τον ιδρώτα και των τίμιων δανειοληπτών, που μπορεί να είχαν μια ατυχία και δε μπορούσαν να πληρώσουν και των αφελών, χαζών ή κουτοπόνηρων δανειοληπτών, έρχονται τώρα με μια σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση, να μας πουν ότι θέλουν να αρπάξουν τα λεφτά και των υπολοίπων που ποτέ δεν είχαν δανειακή συναλλαγή με τράπεζες (όλοι υφίστανται τα χαράτσια και τις μειώσεις). Δε ντρέπονται μάλιστα να λένε ότι είναι για το καλό μας!!! Η αντίδραση των «δημοσιογράφων» της εκπομπής; Καμία! Έδειχναν ότι συμφωνούν κιόλας!
Στη δήλωσή του, ο υπουργός με το περίσσιο θράσος, μας «ζητάει» να συμμετέχουμε υποχρεωτικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Ας το δεχτούμε. Χωρίς δικαίωμα ψήφου όμως; Που ακούστηκε να συμμετέχει κάποιος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε μια εταιρεία και να μην έχει δικαίωμα ψήφου! Ε! δεν είμαστε και τόσο κορόιδα κύριε Σαχινίδη!
Ή μήπως είμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου