Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Στην Κίνα τους εκτελούν, εδώ τους... χαϊδεύουν!


Δύο άντρες, που είχαν καταδικαστεί για το διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με μελαμίνη βρεφικό γάλα στην Κίνα, εκτελέστηκαν την Τρίτη. Πρόκειται για τους Ζανγκ Γιουζούν και Γκενγκ Τζινπίνγκ. Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της λειτουργίας παράνομου εργαστηρίου το οποίο παρήγαγε νοθευμένο βρεφικό γάλα σε σκόνη. Ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος για την παρασκευή και πώληση νοθευμένων προϊόντων σε γαλακτοβιομηχανίες.
Το σκάνδαλο είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς έξι παιδιά πέθαναν και τουλάχιστον 300.000 νόσησαν. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου θέτοντας πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια των τροφίμων στην Κίνα. Σε δίκη είχαν παραπεμφθεί συνολικά 21 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας Sanlu, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου. Η πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Τιαν Γουενχουά, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας την οργή των οικογενειών των θυμάτων που ζητούσαν τη θανατική ποινή. Στους άλλους τρεις κατηγορουμένους, πρώην στελέχη της Sanlu, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από πέντε ως 15 χρόνια.

Σχόλιο: Ίσως η εκτέλεση να είναι βάρβαρο μέτρο (αν πέθαιναν τα παιδιά μου εξαιτίας τους ,ίσως να είχα άλλη άποψη για την θανατική ποινή), αλλά εμείς τους δικούς μας διεφθαρμένους ούτε κατηγορίες δεν τους απαγγέλουμε. Είμαστε τόσο ανεκτικοί πια; Είναι δυνατόν στην Κίνα να τους εκτελούν ή να τους «εξοντώνουν» με βαρύτατες ποινές και πρόστιμα κι εμείς εδώ να επανεκλέγουμε τους προστάτες τους; Τουλάχιστον η αυστηρότητα των Κινέζων πρέπει να μας παραδειγματίσει.

Πηγή: in.gr και Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου