Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Θέλω δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό


Το Ελληνικό έθνος από την αρχή της ύπαρξής του βρίσκεται υπό συνεχή εισβολή αλλοεθνών. Ότι όμως δεν κατάφεραν αυτοί επί χιλιάδες χρόνια, θα τους το προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι ανοίγοντας την Κερκόπορτα. Στην Ελλάδα έχουν εισβάλει περίπου 3.000.000 λαθρομετανάστες. Αν περάσει ο νόμος που προτίθεται να καταθέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα έχουμε ανοίξει την πόρτα που οδηγεί στην πολιτική άλωση του κράτους μας και σύντομα στην άλωση του έθνους μας. Εκτός ότι είναι παράλογο και φυσικά αντισυνταγματικό να θες να δώσεις ιθαγένεια σε αλλοεθνείς, υπάρχει και μια άλλη σοβαρή παράμετρος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την έγκριση του Ελληνικού λαού να αλλοιώσει τον πληθυσμό της Ελλάδος. Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του 44% που ψήφισε ΠΑ.ΣΟ.Κ. (30% του συνολικού πληθυσμού- διάβασε το άρθρο μου της 24.10.2009) δεν γνώριζε την πρόθεσή τους. Τι πιο δημοκρατικό λοιπόν να ακουστεί η φωνή όλων των Ελλήνων και να ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι και όχι οι αντιπρόσωποί τους τι θέλουν να γίνει με το μεταναστευτικό. Η εκλογή μιας κυβερνήσεως, δε τη νομιμοποιεί να ψηφίζει νόμους για θέματα που δεν συζήτησε ανοιχτά προεκλογικά και πάνω απ’ όλα αν είναι αντισυνταγματικά. Αλλά ακόμα και στο σενάριο ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα έκανε όλα σωστά, πάλι το Σύνταγμα ορίζει πως αν υπάρχουν αντιδράσεις για κάποιο νόμο, τότε η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα αφού φυσικά μαζευτεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών. Άλλωστε δε λένε ότι εμείς είμαστε ο «κυρίαρχος λαός»; Δεν επαγγέλλονται τη συμμετοχική δημοκρατία; Να όμως τι απάντησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα σχετικά με το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος: «ζητήσαμε την ψήφο του λαού με ξεκάθαρες θέσεις και λάβαμε την εντολή του να τις κάνουμε πραγματικότητα - όχι για να μεταθέσουμε στο λαό την ευθύνη των δικών μας αποφάσεων. Δημοψηφίσματα ευθυνοφοβίας, ας τα κάνουν άλλοι».

Το ψέμα και η υποκρισία όμως έχει ένα όριο. Συνεχίζοντας λοιπόν στο πνεύμα των προηγούμενων αναρτήσεών μας, θυμηθήκαμε ότι τον Απρίλιο του 2008, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν αντιπολίτευση, ζητούσαν στη Βουλή δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό! Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου το χαρακτήριζε ως μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας! Από άρθρο της ιστοσελίδας του 9.84 fm διαβάζουμε: ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι παρέκαμψε τον ελληνικό λαό και αδιαφόρησε για την διαμόρφωση συναίνεσης επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τονίζοντας, «κυβερνάτε χωρίς λαϊκή εμπιστοσύνη, δραπετεύετε από τη συνάντησή σας με το λαό, ο οποίος όμως θα σας δώσει την απάντησή του στις επόμενες εκλογές». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χάρης Καστανίδης πρόσθεσε ότι «η πρόταση του κόμματός μου είχε να κάνει με την εμβάθυνση της δημοκρατίας». Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στην κυβέρνηση επικίνδυνο φόβο και κάλεσε τη Ν.Δ. να δώσει χώρο στην άμεση δημοκρατία. Με τη σειρά του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της βουλής τόνισε ότι «με την πρόταση για δημοψήφισμα, δίνεται στην κυβέρνηση μια ευκαιρία να επανορθώσει» και πρόσθεσε, «δεν θα την αξιοποιήσει. Θα κινηθεί με εμμονή και θα την απορρίψει, αλλά έτσι θα διαρρήξει ο κ. Καραμανλής, τους δεσμούς του με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας». Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτή νομοθετεί σε αντίθεση με την πλειοψηφία της κοινωνίας. «Η προσφυγή στο δημοψήφισμα, δεν είναι η σωστή μέθοδος νομοθέτησης. Όμως μια προοδευτική κυβέρνηση, νομοθετεί με βάση το σοβαρό και ειλικρινή κοινωνικό διάλογο και μέσα από τη συγκέντρωση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης». Τέλος ανέφερε ότι «Ένα κακό, αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που μετατρέπει την κοινωνία σε εχθρό, πρέπει να ανακοπεί - και πρέπει να ανακοπεί με δημοψήφισμα».

Γιατί τα πράγματι σωστά επιχειρήματα που επικαλέστηκαν τότε για την πρόκληση δημοψηφίσματος για του ασφαλιστικό, δεν ισχύουν τώρα και για το μεταναστευτικό; Μόνος σκοπός τους είναι να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό λαό και να αρπάξουν τις ψήφους του. Ως εδώ. Όχι άλλη κοροϊδία. Πάρτε μέρος στη διαδικάσία συλλογής υπογραφών για να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό. Την διαδικασία την έχουν ξεκινήσει ήδη blogs, κινήσεις πολιτών αλλά και το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. Μη σας εμποδίσουν οι όποιες κομματικές διαφορές έχετε με το συγκεκριμένο κόμμα. Το δημοψήφισμα αυτό είναι εθνική υπόθεση. Ήρθε η ώρα της ευθύνης για πολίτες και κόμματα. Η καραμέλα τους είναι ότι όλοι είναι πατριώτες και κανένας περισσότερο από κάποιον άλλο. Ε, ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε όλοι μας. Τελειώνοντας, από την ίδια ιστοσελίδα, διαβάζουμε για την θέση των άλλων κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης: τη σταθερή θέση του Κ.Κ.Ε. υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων επανέλαβε ο Αχιλλέας Καταρτζής ενώ ο Φώτης Κουβέλης από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιπαρήλθε των κατηγοριών περί κίνησης εντυπωσιασμού στηλιτεύοντας την άρνηση της Ν.Δ. να βάλει στη κρίση του λαού το νομοσχέδιο. «Εμείς θεωρούμε το λαό ώριμο και υπεύθυνο να αποφασίζει για σοβαρά θέματα όπως το ασφαλιστικό», τόνισε ο Άδωνης Γεωργιάδης από το ΛΑ.Ο.Σ.
Τι θέση θα πάρουν Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Η σταθερή θέση του Κ.Κ.Ε. μήπως αλλάξει τώρα που πρόκειται για τους μετανάστες; Όσο για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα μου κάνει τεράστια έκπληξη αν έστω και λίγα στελέχη του ψελλίσουν τη λέξη δημοψήφισμα. Η Ν.Δ. τώρα που είναι αντιπολίτευση θα ζητήσει δημοψήφισμα, όπως είχε κάνει επί κυβερνήσεων Σημίτη; Για την ώρα το μόνο συνεπές στα λόγια του κόμμα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Ο μόνος τρόπος για να τους πιέσουμε είναι να υπογράψουμε για το δημοψήφισμα. Ζητάμε το αυτονόητο. Σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου