Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Με την ανεργία θέλουν τον αφανισμό του Ελληνικού λαού


Ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο (Δεκέμβριος 2004) από την μηνιαία εφημερίδα "Σοσιαλιστική Προοπτική" (όργανο της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης [4η Διεθνής] )

Με την ανεργία θέλουν τον αφανισμό του Ελληνικού λαού

Οι πλουτοκράτες με επικεφαλής το εφοπλιστικό και χουντικό εγκληματικό κεφάλαιο, θέλουν να μας μεταβάλουν σε μειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας. Θέλουν να μας αντικαταστήσουν με ξένες καθυστερημένες υποτακτικές εθνότητες: Γιατί δεν τους κάνουμε σαν λαός!

"Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες, είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς" Κάρολος Μάρξ

1. Ένα πρωτοφανές ιστορικό πείραμα εφαρμόζεται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς σε βάρος του Ελληνικού λαού: Η Ελληνική αστική τάξη προσπαθεί συνειδητά να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας και, αν είναι δυνατόν, να καταστήσει ακόμα και μειοψηφία μέσα στη χώρα τον Ελληνικό λαό.
Όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται, έτσι είναι. Πρώτος διδάξας είναι το αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο που μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια πέταξε στο δρόμο το ενενήντα τοις εκατό των Ελλήνων ναυτεργατών και στη θέση τους προσέλαβε ναυτεργάτες από καθυστερημένες εθνότητες, που λόγω ακριβώς της καθυστέρησής τους ήταν εύκολο να τους χειραγωγεί, να τους κρατά υποταγμένους και να τους εκμεταλλεύεται.
Το εφοπλιστικό αυτό πείραμα άρχισε να εφαρμόζεται, με πιο αργούς στην αρχή ρυθμούς, από το 1990 περίπου και στη στεριά. Χρόνο με το χρόνο όμως, βλέποντας οι καπιταλιστές ότι οι εισαγόμενοι ξένοι ήταν όχι μόνο φτηνό αλλά και άκρως υποτακτικό εργατικό δυναμικό, άρχισαν να τους προτιμούν όλο και περισσότερο και να οργανώνουν την εισαγωγή τους. Εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή των συνδικάτων, άρχισαν τη μαζική αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων με αλλοδαπούς. Και η κυβέρνηση υπηρετούσε την πολιτική αυτή, αφήνοντας ουσιαστικά ανεξέλεγκτη την είσοδο, παραμονή και εργασία ξένων στη χώρα.
Μάλιστα η μαζική αυτή εισαγωγή ξένων δεν έγινε σε μια φάση ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού αλλά σε φάση στασιμότητας, με συνέπεια τη μαζική απώλεια θέσεων εργασίας για τους Έλληνες.
Αποτέλεσμα είναι σήμερα να εργάζονται στην Ελλάδα πάνω από ενάμισι εκατομμύριο αλλοδαποί, να μη βρίσκουν δουλειά ισάριθμοι σχεδόν Έλληνες (κυρίως νέοι), να αποτελούν οι ξένοι το 15% περίπου του πληθυσμού της χώρας και να έχουν αντικατασταθεί με υποτακτικούς ξένους οι πιο μαχητικοί κλάδοι του ελληνικού εργατικού κινήματος, δηλαδή οι ναυτεργάτες, οι οικοδόμοι και οι ναυπηγοεπισκευαστές.
Είναι λοιπόν φανερό ότι οι καπιταλιστές, μέσω της εισαγωγής ξένων εργατών, πέτυχαν όχι μόνο μισθολογικά οφέλη απ’ τα χαμηλά μεροκάματα των ξένων αλλά και πιο μακροπρόθεσμα οφέλη απ’ τη διάλυση των πιο μαχητικών κλάδων του ελληνικού εργατικού κινήματος.
Τα σχέδιά τους όμως δεν σταματούν εδώ. Δεν τους φτάνει η διάλυση των πιο μαχητικών κλάδων. Θέλουν την πλήρη αντικατάσταση ολόκληρης της ελληνικής εργατικής τάξης με καθυστερημένες μάζες, έτσι ώστε να απαλλαγούν για πάρα – πάρα πολλές δεκαετίες από κάθε ίχνος απεργίας, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.
Και ακόμα παραπέρα, ονειρεύονται μια Ελλάδα παραδεισένια γι’ αυτούς, όπου η "απαιτητική" ελληνική εθνότητα θα είναι πια μειοψηφία, έτσι ώστε να απαλλαγούν όχι μόνο από την ελληνική εργατική τάξη αλλά και από τις "ενοχλητικές" πολιτικές παραδόσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτό είναι πάνω απ' όλα όνειρο των εφοπλιστών, που μετά την πτώση της επταετούς χούντας τους απ’ τον ελληνικό λαό, θέλουν να τον εξαφανίσουν και να επιβάλουν στην Ελλάδα την έμμεση δικτατορία τους.
Με δυο λόγια δηλαδή, οι καπιταλιστές θέλουν να εισαγάγουν με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς μεγάλες μάζες από καθυστερημένες εθνότητες, κατά προτίμηση ελεγχόμενες απ’ τη θρησκεία όπως οι μουσουλμανικές, να τις προσλάβουν στις δουλειές, να τις αφήσουν ν’ ανοίξουν μαγαζιά και έτσι να μεταβάλλουν ριζικά την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας.
Ειδικά σήμερα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, ο κάθε ξένος που θα μπαίνει στη χώρα θα πετάει αυτομάτως στην ανεργία έναν Έλληνα.
Επειδή όμως ξέρουν ότι είναι αδύνατον να μη συναντήσουν μεγάλη αντίσταση απ’ τον ελληνικό λαό, ετοιμάζονται να τον φιμώσουν, καταργώντας θεμελιώδη δικαιώματα της αστικής δημοκρατίας. Εδώ και μήνες οι αστικές εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Καθημερινή" πιέζουν την κυβέρνηση να ποινικοποιήσει την έκφραση γνώμης κατά της εισαγωγής ξένων. Ειδικά τον τελευταίο καιρό η "Καθημερινή", γνωστό όργανό των εφοπλιστών, ζητά απ’την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που να τιμωρεί με φυλάκιση όποιον μιλά κατά της εισαγωγής ξένων.
Κάτω απ’ τις καπιταλιστικές αυτές πιέσεις, η κυβέρνηση κατέθεσε πράγματι νομοσχέδιο στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου, το οποίο μπορεί να μην ποινικοποιεί την έκφραση γνώμης, αλλά ανοίγει πολύ επικίνδυνα παράθυρα προς την κατεύθυνση αυτή. Διότι αφενός δίνει έναν πάρα πολύ γενικό κι αόριστο ορισμό στην έννοια της φυλετικής, εθνικής και θρησκευτικής διάκρισης, περιλαμβάνοντας σ’ αυτήν και τη "δημιουργία αρνητικού περιβάλλοντος" και αφήνοντας έτσι περιθώρια να απαγορευτεί και η έκφραση αρνητικής γνώμης, και αφετέρου προβλέπει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες προεδρικό διάταγμα, το οποίο επιβάλει παντός είδους κυρώσεις. Αν αυτά υλοποιηθούν, θα πρόκειται για μια φασιστικού τύπου φίμωση του ελληνικού λαού.

2. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση μπορεί να μην προσχωρεί σε διαρθρωτικές αλλαγές σαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά σκληραίνει όλο και περισσότερο τον αντεργατικό και φιλοκαπιταλιστικό χαρακτήρα της οικονομικής της πολιτικής: Από τη μια αρνείται επίμονα να επιβάλει διατίμηση στα προοιόντα και να σταματήσει την ακρίβεια, αρνείται να δώσει επίδομα θέρμανσης, αρνείται να αυξήσει τους μισθούς και γενικά δείχνει παγερή αδιαφορία μπροστά στη δραματική οικονομική κατάσταση του λαού. Και από την άλλη δίνει πακτωλούς επιδοτήσεων στους καπιταλιστές και τους μειώνει τη φορολογία τους.
Ειδικά με το νέο αναπτυξιακό νόμο, η κυβέρνηση ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του ΣΕΒ με σκανδαλώδη τρόπο και επιχορηγεί με πολλά δισεκατομμύρια τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που η ίδια ομολογεί ότι το δημόσιο ταμείο είναι σε κακή κατάσταση. Οι γενναίες αυτές επιδοτήσεις προς τους καπιταλιστές θα πληρωθούν από τη δική μας τσέπη, μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων που ήδη έχει αρχίσει.

3. Για μας τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, τα περιθώρια συνεχώς στενεύουν. Δυο μεγάλοι εφιάλτες μας κατατρέχουν: η ακρίβεια και η ανεργία. Και για τους δυο υπεύθυνο είναι το κεφάλαιο που τους έχει δημιουργήσει: την ακρίβεια με την αύξηση των τιμών και την ανεργία με την εισαγωγή ξένων.

4. Ειδικά στο θέμα της εισαγωγής ξένων, η θέση μας πρέπει να ταυτίζεται με τη σαφή πρόταση που διατύπωσε πρόσφατα η "Βουλή των Εφήβων": Ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί δραστικά και να μείνουν μόνο 300.000. Ο αριθμός αυτός μπορεί να μην έχει εξαχθεί με επιστημονικές μεθόδους αλλά πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να απασχολήσει ξένους χωρίς να εξαθλιωθούν οι Έλληνες.
Μάλιστα, η απόφαση αυτή της “Βουλής των Εφήβων” δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαθέσεις του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής νεολαίας, αφού, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και ειδικά η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέλει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων.

Το αίτημα αυτό για δραστική μείωση του αριθμού των ξένων δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Απλά είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός απ’ την ανεργία, την εξαθλίωση και την εξαφάνιση και να μπει φρένο στους φασιστικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης.
Πρέπει λοιπόν χωρίς κανένα φόβο να διαδίδουμε και να επαναλαμβάνουμε αυτό το αίτημα, δίνοντας στο κεφάλαιο να καταλάβει ότι δεν θα του επιτρέψουμε ούτε να μας φιμώσει ούτε να μας εξαφανίσει.

Αθήνα, 1.12.2004
Η Συντακτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου