Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η πραγματική αλήθεια για τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ


Στο προηγούμενο άρθρο μου εξέφρασα την πεποίθησή μου ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο νικητής των εκλογών. Λογικό λοιπόν είναι το τελευταίο άρθρο πριν τις εκλογές να το αφιερώσω εξ’ ολοκλήρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τι λέει ότι θέλει να κάνει και κατά πόσο πρέπει να τους πιστέψουμε. Η αλήθεια είναι ότι η ομιλία του Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη με εξέπληξε ευχάριστα. Όχι ότι θα τους ψήφιζα, αλλά πράγματι μου κέντρισε το ενδιαφέρον και κέρδισε τις εντυπώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν σαφής, πράγμα σπάνιο για τους σημερινούς πολιτικούς. Ο πρότερος όμως βίος του και τα παραπλανητικά του λόγια τον προδίδουν. Θα αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα πριν περάσω στις θέσεις του από τότε που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη. Είπε ότι θα βρουν χρήματα συλλέγοντας όσο πιο άμεσα γίνεται τους φόρους που χρωστάμε συνολικά στο κράτος και που η Ν.Δ. δε μπορεσε να εισπράξει. Ανέφερε μάλιστα ότι το ποσό ανέρχεται στα 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Με την καλή παρουσία του στη Δ.Ε.Θ. με έπεισε πως θέλει να το κάνει. Μέχρι που την επόμενη μέρα μάθαμε ότι δεν είναι 31, αλλά 5 τα δισεκατομμύρια που μπορούν να εισπραχθούν και τα οποία λίγο πολύ τα εισπράττει και τώρα το κράτος. Τα υπόλοιπα είναι φόροι από χρεοκοπημένες εταιρείες! Επίσης είπε ότι θα αυξήσει τους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Η τιμή του όμως αναμένεται να είναι της τάξης του 1%. Δηλαδή 0,3 ευρώ την ημέρα αύξηση! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Διαβάστε καλύτερα τα όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς και θα δείτε πίσω από το ωραίο περιτύλιγμα ένα πρόγραμμα που εγγυάται στους εργαζομένους χειρότερες μέρες. Στην πράξη, θα κάνουν ότι δεν πρόλαβε ή δεν τόλμησε ο Καραμανλής. Η παραδοχή τους ότι τελικά θα καταφύγουν σε δανεισμό είναι άλλη μια απόδειξη της παραπλάνησης των πολιτών. Μήπως λοιπόν έχει κρυφό πρόγραμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

Πάμε όμως να δούμε μερικές από τις παλαιότερες θέσεις του κ. Παπανδρέου για να καταλάβουμε ποιος είναι. Όπως λένε, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι.

Το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών, σε δημόσια εκδήλωση και απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας Πατρίδες του Καναδά κ. Θωμά Σάρα είπε: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».

Στο σχέδιο Ανάν ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε υπέρ του «ναι», προκαλώντας αντιδράσεις στην Κύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της, καθώς η δήλωση αυτή έγινε 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Επιχείρησε δηλαδή να προκαταβάλει την τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου.

Τον Αύγουστο του 1999 έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΚΛΙΚ στον Σταύρο Θεοδωράκη και δήλωσε τα εξής: «Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Κατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος».
Αξίζει να διαβάσετε εκείνη τη συνέντευξη γιατί λέει και πολλά άλλα…ενδιαφέροντα!!! (www.klik.gr/148/papa/index2.htm)

Θυμάστε την υποψήφια για την υπερνομαρχία της Θράκης, μουσουλμάνα κ. Καραχασάν; Ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και καλούσε ανοιχτά τους Πομάκους της περιοχής να χαρακτηρίζονται Τούρκοι!

Ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των «Στενών» σε «Τουρκικά Στενά». (Ελευθεροτυπία 7 Ιουνίου 2002)

Ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε για τον Γ. Παπανδρέου: είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα. Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών και δεν πρέπει να την υιοθετούμε και να την κάνουμε δική μας θέση». Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία (Τα Νέα 19 Οκτωβρίου 1999).


Κάποτε είπε ο Ισμαήλ Τζεμ στον Γιώργο Παπανδρέου πειράζοντάς τον: «Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως…»
("ΕΨΙΛΟΝ"-25/1/2004. και εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004).

Στις 15/3/01, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων («λευκά κελιά», δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Παπανδρέου και υποστήριξε ότι «η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση» και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! (εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004).

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο με αυτό το θέμα. Ο χρόνος μου όμως είναι περιορισμένος και θα καταλήξω με μερικές πρόσφατες προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τους λαθρομετανάστες. Πρότεινε λοιπόν στις 11 Ιουνίου 2009 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση). Μας λέει δηλαδή ότι πρόθεσή του είναι να χτίσουν σπίτια για τους λαθρομετανάστες ξοδεύοντας χρήματα του ελληνικού λαού και χωρίς μάλιστα διαγωνισμό αφού εμπλέκει τις ΜΚΟ! Επίσης προχωρούν και στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος αφού προτείνουν την «θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς» και τη, «θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα». Όσον αφορά την υγεία, ενώ κόβουν από τους Έλληνες ασφαλισμένους τα δωρεάν φάρμακα, προτείνουν να υπάρξει βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα! Τέλος, μας ενημέρωσαν ότι σκοπός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν θα γίνει κυβέρνηση είναι να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία για τους μετανάστες και να διευρύνει τους όρους νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών! Μετά τις Ευρωεκλογές και υπό την πίεση της ανόδου του ποσοστού του ΛΑ.Ο.Σ., πρότεινε τη μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος είπε, είναι 0% λαθρομετανάστες. Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι μάλλον εννοούσε ότι όλους τους παράνομους θα τους κάνει νόμιμους και έτσι δε θα έχουμε πια λαθρομετανάστες! Και φυσικά μη ξεχνάμε, με ότι αυτό συμβολίζει, την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!

Αυτά τα λίγα για τον κ. Παπανδρέου, γιατί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν γνώση και μνήμη. Όπως έχω ξαναγράψει, στην εποχή της πληροφορίας δεν επιτρέπεται να λέει κάποιος πως δεν ήξερα. Όχι λοιπόν στον δικομματισμό, όχι στη «χαλαρή» ψήφο. Οι κάλπες ανοίγουν σε λίγες ώρες και όλοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη της επιλογής μας. Μπροστά στην κάλπη και μακριά απ’ ότι μπορεί να μας επηρεάσει, θα αποφασίσουμε κατά συνείδηση για την πορεία της πατρίδας μας. Όλοι πρέπει να πάμε να ασκήσουμε το μόνο δικαίωμα που μας άφησαν. Όσοι δεν έχουν σκοπό να ψηφίσουν, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα άρθρα μου της 5ης και 13ης Ιουνίου. Γιατί, αποχή από τις εκλογές, ουσιαστικά σημαίνει παράδοση της εξουσίας σου σε αυτούς που κατακρίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου