Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Σαν δυο φωτάκια στην σκοτεινή νύχτα

Καλημέρα. Μεγάλωσα με μια αγάπη για το περιβάλλον. Για το πράσινο, τους νόμους της φύσης, την μαγεία των χρωμάτων και αρωμάτων.
Μου άρεσε να μαθαίνω διαφορετικά βότανα, να ξεχωρίζω είδη λουλουδιών και να παρακολουθώ τα έντομα και τα άλλα ζώα σε ένα φυσικό περιβάλλον. Μαγευόμουν από περιοχές της Ελλάδας με δάση, ποτάμια, θάλασσα. Ένιωθα την αρμονία της φύσης και πως άνηκα και εγώ σε αυτή.
Πολλά δάση κάηκαν τα τελευταία χρόνια. Κυρίως το 2007. Ποιος ευθύνεται ως εμπρηστής δεν μπορώ να ξέρω. Ξέρω όμως ποιος ευθύνεται για την μη αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. Προφανώς αυτός που έχει εκλεγεί για τον σκοπό αυτό. Και φυσικά εσύ. Εσύ που τον έχεις επιλέξει. Εσύ που δεν ξεσηκώθηκες τόσο καιρό στα οικολογικά προβλήματα. Εσύ που πετάς τα σκουπίδια σου από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Εσύ που δεν απάιτησες ποιότητα ζωής στα ΜΜΜ. Εσύ που ανέχεσαι να στοιβάζεσαι στην πρωτεύουσα.Εσύ που δεν έκανες τίποτα για να αλλάξει η εικόνα από μπετόν στην πόλη σου.
Πόσα στρέμματα κάηκαν τα τελευταία 10 χρόνια; Πόσα από αυτά θα ξαναγίνουν δάσος; Μπορεί κάποιος πολιτικός υπεύθυνα να πει ποιες εκτάσεις κάηκαν και ποια είναι η πορεία τους μετά τις πυρκαγιές; Δεν μπορούν. Ούτε εσύ μπορείς. Μπορείς όμως να μου προτείνεις το Σάββατο να κλείσω τα φώτα... Για οικολογική αφύπνιση. Μάλλον για ύπνωση.
Αυτό το Σάββατο θα έχω μάλλον τα φώτα ανοιχτά..

Εντάξει μπορεί να μη προκαλέσω τόσο. Θα αφήσω συμβολικά μια λάμπα αναμμένη και θα φύγω από το σπίτι για να μη μπω στον πειρασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου