Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Απάνθρωπες πράξεις


Ινδία: Αποκεφάλισε την 10 χρονη εγγονή του για...καλή σοδειά

Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι αποκεφαλίστηκε στην Ινδία από τον παππού της, ο οποίος πίστευε ότι εάν αναμείξει το αίμα της με σπόρους θα εξασφαλίσει καλή σοδειά. Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε χθες Κυριακή στην περιοχή Σαμπαλπούρ, 450 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου της ανατολικής Ορίσα Μπουμπανεσβάρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IANS. Ο δράστης συνελήφθη όταν οι συγχωριανοί του διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και παρεδόθη στην αστυνομία.

Ο Χέμπραμ, ιδιοκτήτης τριών εκταρίων καλλιεργήσιμης γης, είχε προμελετήσει το έγκλημά του, αποφασισμένος να αναμείξει τους σπόρους με το αίμα της εγγονής του σήμερα Δευτέρα, μία ημέρα που θεωρείται σημαδιακή από τους Ινδουιστές. "Εκοψε το κεφάλι της εγγονής του Μπερνάκα Καντουλάνα με ένα τσεκούρι μία στιγμή που δεν ήταν κανείς άλλος μέσα στο σπίτι και έχυσε το αίμα της σε ένα κανάτι, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο IANS. Η αστυνομία ανακάλυψε κάποιους σπόρους ανακατεμένους με αίμα μέσα σε ένα ατσάλινο κανάτι. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του.

Στην Ινδία γίνονται εδώ και αιώνες ανθρωποθυσίες για τον κατευνασμό των θεών, για την εξασφάλιση ευημερίας και για τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων. Παρόμοια εγκλήματα αναφέρονται ακόμα και σήμερα σε διάφορες περιοχές της αχανούς χώρας, όπως στο Ουτάρ Πραντές και στο Τζαμού και Κασμίρ. Προ χρόνων κάποιοι γονείς στην Ορίσα θυσίασαν τους δύο γιούς τους ύστερα από υπόδειξη ενός τοπικού μάγου, πιστεύοντας ότι με τη διπλή αυτή θυσία θα ευχαριστούσαν τους θεούς και θα γίνονταν πλούσιοι.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 27 Απριλίου 2009

Αίγυπτος: Σκότωσε την κόρη του επειδή έμαθε πως έβλεπε έναν άνδρα!

Μια 17χρονη Αιγύπτια δολοφονήθηκε απο τον πατέρα της, ο οποίος αφού την ξυλοκόπησε της προκάλεσε και ηλεκτροπληξία, επειδή δέχθηκε τηλεφώνημα απο τον φίλο της, δήλωσε υπεύθυνος των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου. Η Νουρ, μια νεαρή φοιτήτρια της Γεωπονικής Σχολής απο χωριό της επαρχίας Καφρ ελ Σέιχ, στο Δέλτα του Νείλου, αναγκάστηκε να ομολογήσει στον πατέρα της οτι έβλεπε έναν άνδρα, μετά το τηλέφωνο που της έκανε αυτός στο κινητό της, διευκρίνισε ο υπεύθυνος. Η υπόλοιπη οικογένεια κάλεσε ασθενοφόρο, αλλά η Νουρ υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε απο το νοσοκομείο, όπως και απο τους γείτονες και ο πατέρας προφυλακίστηκε.

Πηγή: Α1, 18 Απριλίου 2009


Σχόλιο Ελλήνων Ανάβασις:
Χωρίς να θέλω να γενικεύσω, αυτά τα τέρατα-άνθρωποι, υποκινήθηκαν στο έγκλημα από τα ήθη της χώρας τους και της θρησκείας τους. Με την αθρόα είσοδο μεταναστών με ανάλογα ήθη και έθιμα στο δυτικό κόσμο, οι φωνές για σεβασμό της κουλτούρας τους έχουν αυξηθεί. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου